• 25 februari 2018

  Zondag

  Vanmorgen uitgeslapen en na het ontbijt gaan we iets leuks doen met de kinderen. We gaan naar Sentosa, een park waar voor jong en oud van alles is te doen. Wim gaat met Katrina en John naar Skyline Luge Sentosa. Je gaat met een kabelbaan naar boven en met een soort bobslee op wielen naar beneden. Ze vinden het leuk om te doen. Daarna gaan we naar de strandtent aan de beach waar we wat eten en drinken. Het weer is geweldig, 27 graden, en een klein windje, ideaal. Als we thuis komen ga ik even rusten en Elizabeth maakt een pasta. Na het eten is het douchen en koffers inpakken. Athan belt een taxi en dan is weer het moment daar om afscheid te nemen. Hopelijk zien we elkaar weer snel. Inschecken en paspoortcontrole op de luchthaven en dan is het toch echt vertrekken. We hebben 6 ontzettend leuke weken gehad, met Jasper, bij de ouders van Steph, super mooie dingen gezien en gedaan in New Zealand, fijne dagen met Stephan en Kristy in Melbourne gehad en hele gezellige dagen bij Elizabeth in Singapore. De vriendelijkheid van de mensen was geweldig. En "Now Worries" proberen we in Nederland ook te gebruiken. Over een uurtje vertrekt ons vliegtuig en morgenvroeg landen we in een koud Nederland.

  Lees meer >> | 565 keer bekeken

 • Australië 2018

  25 februari 2018

  Zaterdag

  Vanmorgen na het ontbijt gaan we naar de ingang van de condo van Elizabeth, waar een demonstratie wordt gegeven in verband met het Chinees Nieuwjaar.

  Daarna gaan Elizabeth, Wim en ik naar de Orchid Garden, een geweldig aangelegd park met heel veel verschillende orchideeën, prachtig.

  In de garden is een restaurant waar we een lekkere salade eten en Elizabeth heeft een fles wijn meegenomen, waar we een bekertje van drinken in het park

  Dan naar huis waar we een douche nemen en dan met een taxi naar het restaurant die Elizabeth al maanden geleden heeft gereserveerd. We gaan eten naar een restaurant waar blinden ons bedienen, dus we eten in een donker, maar ook echt donker restaurant. We krijgen eerst een beetje uitleg hoe het werkt en dan leggen we onze handen op elkaars schouders en de blinde jongen leidt ons naar boven. Rare gewaarwording om in het pikkedonker een trap op te lopen. Als we in het restaurant komen leidt hij ons naar onze tafel en stoel. Er ligt bestek en als eerste krijgen we een voorgerecht. Het is een plankje met 4 kommetjes erop, gelukkig geen soep! Je start met het kommetje van 6 uur, dan 9 uur, dan 12 uur en dan 3 uur. Je weet niet wat je eet, maar het is gokken en ook de wijn is een gok, is het rood of is het wit? Telkens als de blinde jongen aan onze tafel komt hoor je hem al van verre aankomen, doordat hij klikgeluiden maakt met zijn tong. Elke bediende heeft een ander geluid. Zo krijgen we ook ons hoofdgerecht en ons dessert, telkens in 4 kommetjes. Elke gang heeft een andere wijn erbij. Als we klaar zijn gaan we weer op dezelfde manier naar beneden als hoe we kwamen, in eendenpas. Je moet echt weer wennen aan het daglicht als we beneden in het café komen. We moeten een lijst invullen met de vraag wat we gegeten hebben en hoe we het hebben gevonden. Daarna krijgen we foto's te zien, met wat we gegeten hebben. Sommige gerechten hebben we echt wel goed gegokt!! Het is een hele speciale manier van eten en heel leuk om het een keer gedaan te hebben.

  Dan gaan we richting de Marine bay, waar de Super Trees staan, die steeds in een andere kleur verlicht zijn.

  Om het half uur wordt er vuurwerk afgestoken

  Het hotel blijft een mooi gebouw om te zien en fotograferen

  In een van de Super Trees is een restaurant met een buitenterras waar we nog een glas wijn/bier...

  Lees meer >> | 540 keer bekeken

 • Australië 2018

  24 februari 2018

  Vrijdag

  Na een douche en ontbijt brengt de shuttlebus van de hotel ons naar de luchthaven. Na het inschecken, paspoortcontrole en security hebben we nog 2 uur voordat we vertrekken. Precies op tijd gaan we de lucht in en na 7½ uur vliegen landen we op Singapore. Weer een andere tijdzone en we kunnen nu weer 3 uur terugtellen. Het is 16.00 uur in de middag en Elizabeth komt ons ophalen. Het is weer een hartelijk weerzien. Met de taxi naar hun huis en daar zijn ook Athan, Katrina en John. Michelle hun aupair is er ook. Na een drink en een lekkere salade gaan we naar het centrum. Het is heerlijk weer 27 graden, maar vochtig. Om 19.30 uur is het donker en zie je door de hele stad de vele gekleurde lichten.

  Het Chinees Nieuwjaar van 16 februari tot 2 maart geeft de stad zijn vele kleuren

  Victoria Hall

  Het beroemde Marina Bay Sands HotelDe ingang bij het Parkview square, een kantoorgebouw met op de begane grond een restaurant

  Daarna met de bus terug naar huis en naar bed!

  Lees meer >> | 577 keer bekeken

 • Australië 2018

  22 februari 2018

  Donderdag

  Vanmorgen, nadat iedereen wakker is en is gedoucht, gaan we ontbijten. Vanuit onze flat kunnen we zien hoe een robot voor explosieven veilig te stellen, wordt gepresenteerd aan de pers.

  Het weer is heerlijk, dus we kunnen fijn op een terras buiten zitten. Als we klaar zijn spreken we af om op Southbank om 17.30 uur elkaar daar weer te zien.

  Alle schoolkinderen gaan in een uniform naar school.

  Melbourne is prachtig, en wij nemen het historisch trammetje die gratis in de kern van Melbourne alle bezienswaardigheden laat zien. Je kan ergens uitstappen en op dezelfde of op een andere plaats weer instappen, heel erg handig en een mooie manier om Melbourne te zien.

  Doordat er afgelopen vrijdag het Chinees Nieuwjaar is begonnen is het nog erg druk in Melbourne. Op het plein aan Flintersstreet wordt een tradionele dans gepresenteerd.

  Het prachtige station aan Flintersstreet

  Mooie winkelgalerij aan Collinsstreet

  Ook in Melbourne worden voorzorgsmaatregelen genomen tegen terrorisme

  Koffie is heel belangrijk in Australië, heel veel mensen zie je lopen met een beker koffiie, zeker net voordat ze naar het werk gaan 

  Als we elkaar weer om 17.30 uur zien, hebben we allemaal een leuke dag gehad, met het trammetje, naar Victoria Market, gewinkeld en hier en daar ergens gezeten, koffie gedronken en naar mensen kijken, altijd interessant. We gaan op Southbank wat eten en dan brengen Stephan en Kristy ons naar het hotel bij het vliegveld, en Ruud en Marco gaan alvast hun auto inleveren, want zij vertrekken vanavond naar Amsterdam. Dus wij nemen hier alvast van hun afscheid, het was heel gezellig met elkaar en wensen ze een hele goede reis. 

  Stephan en Kristy brengen ons naar het hotel en dan is het toch echt afscheid nemen. Het blijft emotioneel en blijft ook pijn doen. Hopelijk zien we de kinderen over een paar jaar weer. Voor nu hebben we een geweldige tijd bij zowel Jasper als Stephan gehad en daar zullen we nog lang met heel veel plezier aan terugdenken, bedankt kids!!😍 😍

   

  Lees meer >> | 529 keer bekeken

 • Australië 2018

  21 februari 2018

  Woensdag

  Vanmorgen na het ontbijt nog even de koffers inpakken en dan rijden wij alvast naar Melbourne naar de airport om onze wagen in te leveren en Stephan en Kristy halen ons daar weer op. Daarna rijden we naar het centrum van Melbourne, naar het appartement dat we gehuurd hebben voor vannacht. Aan de overkant kunnen we even iets eten en we krijgen al snel een berichtje dat ook Marco en Ruud bij het appartement zijn. Gezellig even gekletst over hoe hun reis naar de Great Ocean Road was. Ze hadden mooie foto's en hebben het heel fijn gehad. 

  Melbourne bij avond vanuit ons appartement

  Even allemaal wat opfrissen of douchen en dan rijden we naar Melbourne oost, waar Steph woont. Jasper is al in de flat van Steph en geeft ons een rondleiding. Als Steph terug is van haar werk, gaan we eten in een restaurant in oost. 

  Zeker niet de beste kwaliteit, maar het geeft de sfeer weer en die was heel gezellig.

  Daarna terug naar Steph 's flat, en nemen we afscheid van Jasper en Steph. Altijd een moeilijk moment, want je weet niet wanneer je elkaar weer ziet. Afscheid nemen is nooit leuk, maar zeker niet van je kind in Australië en zijn vriendin.

  Terug naar ons appartement. Het is zo'n heerlijke avond, nog steeds 27 graden, dat we besluiten om nog in de stad wat te gaan drinken. Heerlijke avond!!

  Lees meer >> | 481 keer bekeken

 • Australië 2018

  20 februari 2018

  Dinsdag

  Vanmorgen zijn Ruud en Marco al in alle vroegte vertrokken. Zij gaan 2 dagen de Great Ocean Road rijden en we zien ze weer op woensdagavond. Het wordt vandaag weer een prachtige dag van rond de 26 graden. Na het ontbijt gaan we naar Chatstone, naar The Fashion Capital. Ze zeggen de grootste shoppingmall van Australië. Als we binnen komen is het inderdaad groot, vele mooie winkels en heel veel soorten restaurants. Het gebouw is prachtig ontworpen en ingericht.

  Vanavond samen gaan eten, nog een kaartspelletje gedaan en dan naar bed. Het was weer een prachtige dag!

  Lees meer >> | 567 keer bekeken

 • Australië 2018

  19 februari 2018

  Maandag

  Vandaag gaan we met z'n allen naar Wilsons Promotory National Park, 2 uur rijden onder Longwarry. Ruud en Marco gaan met Stephan en Kristy mee en wij rijden zelf. Onderweg zien we dat kippen diverse kippenhokken kunnen hebben, zelfs een oude caravan!!

  Als we aankomen gaan we eerst naar Squeaky Beach, voor Ruud nog bekend van vroeger toen zijn ouders hier in deze streek nog woonden. 

  Het waait best wel flink, maar de temperatuur is toch rond de 20 graden, dus echt niet verkeerd.

  Het zand zou moeten knisperen, maar wij hebben het niet gevoeld!

  Onderweg gestopt bij mooie uitkijkpunten.

  Op sommige stranden was het mogelijk om te kitesurfen, niet door ons, maar er waren wel jongens die dit voor ons wilden laten zien.

  En natuurlijk waren er weer prachtige uitzichten.

  Als wij thuis komen zijn de andere er al. We gaan ons even opfrissen en dan eten in Drouin. Als we thuis komen doen er nog enkele een spelletje Rummicub en dan gaat iedereen toch slapen, we hebben weer een mooie dag gehad!

  Lees meer >> | 449 keer bekeken

 • Australië 2018

  18 februari 2018

  Zondag

  Vanmorgen samen ontbeten.

  Wim en ik gaan vandaag naar Mount Baw Baw en Stephan en Kristy gaan met Ruud en Marco naar familie in de buurt van Pakenham. Het is vandaag weer een prachtige dag en lekker warm, 27 graden, dus fijn om er een dagje opuit te gaan. Als we al een eind gereden hebben komen we op een gravelroad die 28 km lang is maar goed te rijden. Onderweg komen we bij de Tanjil River waar ontzettend grote keien liggen en boomstammen die in de winter van de berg afkomen.

  Jammer dat je niet naar beneden kan lopen, maar er is absoluut geen mogelijkheid om beneden te komen, het is erg diep en geen pad.

  Normaal als je boven op een berg komt dat in de winter een skigebied is, lijkt het soms op een spookdorp. Gesloten hotels, restaurants en lege appartementen en winkeltjes zijn gesloten. Maar vandaag is het druk, er zijn mountainbike wedstrijden. 

  Er doen zowel volwassenen als kinderen mee en het is een groot evenement.

  We rijden via de andere kant van de berg weer weg en komen langs mooie plaatsjes en prachtige uitzichten. 

  Noojee Trestle Bridge, 22 meter hoog en meer dan 100 meter lang en is in 1918 gebouwd als spoorbrug voor het vervoer van hout

  Terug naar huis, even douchen en dan naar Magaret, een van de vrienden van Jasper, die ons heeft uitgenodigd voor diner. We hebben een geweldige avond en nu is het ook tijd om definitief afscheid te nemen, want hun zien we niet meer.

  We hebben een paar gezellige avonden met hun gehad

   

  Lees meer >> | 589 keer bekeken

 • Australië 2018

  17 februari 2018

  Zaterdag

  Vanmorgen even een boterham gegeten bij Jasper en toen terug naar Stephan en Kristy. Even omkleden en dan gaan we naar Narre Warren waar we gaan brunchen. We lopen daarna nog wat door de shoppingmall, altijd leuk om in een ander land winkels te bekijken. Dan nog even naar de Dutch shop, voor wat speciale Nederlandse levensmiddelen. We rijden terug naar huis, want vanmiddag komt de broer van Kristy, Ruud en zijn vriend Marco, voor enkele dagen op bezoek. Zij hebben al een aantal weken in het noorden van Australië rondgetrokken en nu de laatste dagen komen ze hier. Wij gaan nog wat rondrijden en proberen nog wat mooie foto's te maken.

  We rijden de bergen in vlak bij Longwarry en opeens komen we op een gravel road die 8 km lang was. Doen of niet doen? De weg ziet er redelijk uit, dus laten we het maar wagen.  Dat valt vies tegen, het worden er 23 km en dat vraagt veel stuurmanskunst om alle gaten en kuilen ter vermijden. Eigenlijk zijn we echt verdwaald en weten niet waar we zijn en waar we uitkomen. En dan opeens maakt een kangaroe alles goed. Het is niet voor niets geweest!

  Hij staat netjes langs de kant van de weg en wil wel gefotografeerd worden

  In totaal hebben we er wel een stuk of 6 gezien, maar niet allemaal wilden ze op de foto.

  De kangaroes kunnen ook van de lijst worden afgestreept! Het is al bijna 18.00 uur als we weer terug zijn en Ruud en Marco zijn er al. Het is een hartelijk weerzien en dit dan in Australië. De laatste keer dat we hun gezien hebben was met de uitzending van All you need is Love, waar de ouders van Kristy over hun reisverslag naar Stephan en Kristy in januari 2017 vertelden.

  Even opfrissen en dan gaan we samen eten in een restaurant in Warragul. Het eten is heerlijk en gezellig om samen weer bij te kletsen. Het was een mooie avond!

   

   

  Lees meer >> | 472 keer bekeken

 • Australië 2018

  16 februari 2018

  Vrijdag

  Vandaag is het 18 jaar geleden dat mijn jongste zus is overleden en Henriette in Canada, voor mijn gevoel mijn 2e moeder, is vandaag jarig. Verdriet en vreugde dicht bij elkaar. 

  Stephan en Kristy hebben het druk vandaag op de farm, zij moeten alles klaarmaken en zorgen dat alles in orde is, want vanaf morgen hebben zij een week vakantie. Wim en ik gaan vandaag naar Walhalla, een historisch dorp, 1½ uur rijden van Longwarry af. Het is een mooie route door de bergen. 

   Er is een klein koffietentje waar je ook nog buiten kan zitten, dus tijd voor koffie voor ons. De zon schijnt, het is een lekkere temperatuur, dit is vakantie!

  Het is een weg die doodloopt op het einde van het dorp, dus ook weer dezelfde weg terug. Maar je ziet de natuur van de andere kant en dat is weer opnieuw mooi.

  We eten tussen de middag wat in Traralgon en gaan nog even aan in Warragul. Dan terug naar Stephan en Kristy en ons klaarmaken, we willen rond 18.00 uur bij Jasper zijn. Stephan en Kristy zijn nog niet helemaal klaar en komen dan ook iets later. We zijn vanavond uitgenodigd bij de vrienden van Jasper om samen te eten in het restaurant van de golfclub. Steph komt vanuit Melbourne en alle andere zijn er ook. We hebben een tafel van 13 personen. Heerlijk gegeten, gedronken en ons heel welkom gevoeld in de groep. Het was een super gezellige avond. We slapen vannacht bij Jasper in Warragul en morgenvroeg weer terug naar Stephan en Kristy!

  Lees meer >> | 510 keer bekeken

 • Meer blogs >>